TEMASEMINARENE

Fredag fra 16.00-17.00 er det temaseminar, og du kan velge ett av fem seminar å gå på:

 

Resiliens – motgang som mulighetSilje Wiig Andersen 

La oss være ærlige, livet har opp- og nedturer. Vi møter alle vanskeligheter som vi ikke har kontroll over. Det vi kan få kontroll over er vår egen reaksjon - så hvordan trene oss til å møte disse situasjonene godt? Seminaret er praktisk, og handler om hvordan vi håndterer utfordringer på en sunn og god måte, slik at det bidrar til vekst og utvikling.  

 

Mission Possible – how to share Jesus and read the Bible with our friends (English) Sarah Breuel

Are you afraid of sharing your faith with your friends? Would you love to see them discovering Jesus, but have no idea how to start and walk with them? Then this seminar is for you! We will talk about our fears in evangelism, how to overcome them, and give practical tools on how to study the Bible with our friends. 

 

Apologetikk: Hvordanforklare og forsvare evangeliet som student? - Jon Romuld Håversen 

Mange tenker at kristen tro er sammenlignbart med overtro. For å være kristen må man knipe igjen øynene for virkeligheten rundt seg og stramme alle trosmuskler i kroppen. Det blir sagt at "tro kan man gjøre i kirka - her må man vite". Dette foredraget tar et oppgjør med tanken om at kristen tro er 'overtro' og skal presentere de gode grunnene til å tro på det kristne budskapet! Kom og bli utfordret og utrustet til å enda bedre forklare og forsvare evangeliet i din sammenheng!  

 

Life skills Hvordan overleve som student? Gjermund Øystese og Sylvio Charvallo 

Sylvio og Gjermund tar deg med på en humoristisk vandring gjennom studentlivets lunefulle utfordringer. Hvordan skal man komme helskinnet gjennom studietiden? Hvordan maksimerer man dagene sine samtidig som man har balanse i prioriteringene? Dette blir et livsnært og hands-on seminar hvor vi ser på alt fra klesvask til studentbudsjett. På dette seminaret vil du bli utrustet med life-skills til å møte hverdagens utfordringer på en Jesus-lik måte. Du vil også få fem tips til hva du aldri bør finne på å gjøre som student.  

 

Hvordan være en disippel, egentlig? – Om livet som Jesu venner, ikke tjenere Ole Andreas Olafsrud  

Jesus satset alt på 12 stykker. Vi får stå her 2000 år senere og også kalle oss hans disipler. Hva er så de viktige elementer i en disippels liv? Ved å se på blant annet Johannes 15 skal vi sammen ser om vi kan bli noe klokere på hvordan dette ser ut i praksis.